PRZYSTAWKI ZIMNE
(COLD STARTERS)
Tradycyjny śledź bałtycki z konfiturą cebulową podany na ziemniaku
z ogniska z kremowym serkiem Philadelphia
Traditional Baltic herring with onion jam
on campfire potatoes and Philadelphia cheese
– 30 PLN –
Burrata z marynowanymi pomidorami
oraz bazyliowo-winogronowym gazpacho
Burrata with marinated tomatoes
and basiland grape gazpacho
– 45 PLN –
Tatar z polędwicy wołowej aromatyzowany szczypiorkiem podany
z chipsem z pietruszki, plastycznym żółtkiem i piklami
Beef tenderloin tartare flavored with chives served
with parsley chips, egg and pickles
– 45 PLN –
PRZYSTAWKI GORĄCE
( HOT STARTERS)
Grillowane halloumi podane z boczniakiem królewskim, pianą
z kwaśnej śmietany oraz chipsem z pietruszki
Grilled halloumi served with oyster mushroom,
sour cream foam and parsley chips
– 38 PLN –
Mini burgery wołowe z bekonem, serem cheddar, rukolą,
świeżymi warzywami, bazyliowym pesto oraz frytkami
Mini beef burgers with bacon, cheddar cheese,
arugula, fresh vegetables, basil pesto, and chips
– 1 mini burger 28 PLN –
– 2 mini burgery 50 PLN –
Krewetki serwowane z pomidorkami cherry
i kiełbasą chorizo w sosie winno-maślanym
Prawns served with cherry tomatoes,
chorizo sausage in wine and butter sauce
– 6 sztuk: 42 PLN –
– 9 sztuk: 65 PLN –
SAŁATY
(SALADS)
Kompozycja lekkich sałat z kozim serem podana z marynowaną
gruszką, malinami, prażonymi orzechami włoskimi,
zwieńczona sosem ze świeżych malin
Composition of light salads with goat cheese served
with marinated pear, raspberries, roasted walnuts
with fresh raspberry sauce
– 45 PLN –
Kaczka confit podana na sałacie z filetowaną pomarańczą,
pomidorkami cherry, borówką oraz prażonym słonecznikiem,
polana sosem jeżynowym
Duck confit served on lettuce with filleted orange,
cherry tomatoes, blueberries and roasted sunflower
seeds and blackberry sauce
– 48 PLN –
Chrupiąca sałata rzymska podana z marynowanym łososiem gravlax,
jajkiem poche oraz z fasolką szparagową, avocado,
świeżymi pomidorami oraz oliwkami
Crispy romaine lettuce served with marinated salmon
gravlax, poche egg and green beans, avocado,
fresh tomatoes and olives
– 48 PLN –
ZUPY
(SOUPS)
Pachnący rosół z trzech mięs
z makaronem, marchewką i pietruszką
Aromatic three-meat broth
with noodles, carrots and parsley
– 20 PLN –
Krem z białych warzyw podany z kasztanami,
marynowaną gruszką i olejem dyniowym
Cream with white vegetables served with chestnuts,
pickled pear and pumpkin oil
– 25 PLN –
Krem ze świeżych pomidorów skropiony
bazyliowym pesto podany z burattą
i chipsem z bakłażana
Fresh tomato cream soup flavoured with basil pesto,
with buratta cheese and aubergine chips
– 25 PLN –
Tradycyjna zupa borowikowa aromatyzowana
koperkiem, podana z łazankami
Traditional mushroom soup with dill,
and noodles
– 30 PLN –
MAKARONY
(PASTA)
Ravioli ze szpinakiem i ricottą podane w winno-
-maślanej emulsji z suszonymi pomidorami,
prażonymi orzechami, parmezanem oraz rukolą
Ravioli with spinach and ricotta served in a wine
and butter emulsion with dried tomatoes, roasted nuts
and parmesan cheese
– 45 PLN –
Rigatoni z grillowanym kurczakiem, pesto
bazyliowym, pomidorkami cherry oraz mozarellą
Rigatoni with grilled chicken, basil pesto,
cherry tomatoes and mozzarella
– 50 PLN –
Tagliatelle nero z krewetkami, chilli,
czosnkiem w winno-maślanym sosie
Tagliatelle nero with prawns, chilli, garli
c and wineand butter sauce
– 60 PLN
DANIA GŁÓWNE RYBNE & VEGE
(FISH & VEGE DISHES)
Gnocchi nadziewane borowikami w delikatnym sosie
śmietanowo-truflowym z rukolą i parmezanem
Gnocchi stuffed with mushrooms in a delicate truffle
cream sauce with parmesan cheese
– 45 PLN –
Dorsz w miodowo-musztardowej marynacie zapieczony pod ziołową
panierką, podany z ziemniakiem francuskim i pomidorkami cherry
w winno-maślanej emulsji oraz z lekką sałatką z granatem
Cod in a honey-mustard marinade baked under an herb
crust, served with a French potato and cherry tomatoes
in a wine-butter emulsion and a light salad
– 55 PLN –
Filet z łososia gotowany na parze z sosem bisque oraz
z ryżem i warzywami grillowanymi ze szpinakiem
Steamed salmon fillet with bisque sauce, rice
and grilled vegetables with spinach
– 65 PLN –
DANIA MIĘSNE
(MEAT DISHES)
Kurczak supreme podany na czarnym ryżu jaśminowym zasmażanym
z chorizo, cukinią i szpinakiem, zwieńczony lekką sałatką
oraz aromatycznym sosem curry
Chicken supreme served with black rice,chorizo, zucchini
and spinach with a light salad and flavorful curry sauce
– 50 PLN –
Tradycyjny polski kotlet schabowy z gotowanymi ziemniakami
posypanymi świeżym koperkiem oraz z zasmażaną kapustą
Traditional polish pork chop with boiled potatoes
and fresh dill served with fried cabbage
– 50 PLN –
Polędwiczka wieprzowa sous vide z pęczotto
grzybowym, sosem demi glace oraz boczniakiem
królewskim i zielonymi warzywami
Sous vide pork tenderloin with pearl barley and mushrooms,
demi glace sauce, oyster mushrooms and green vegetables
– 55 PLN –
Policzki wołowe wolno gotowane z sosem z czerwonego wina
podane z puree z pieczonej pietruszki, karmelizowaną
marchwią oraz brokułem bimi
Slow-cooked beef cheeks with red wine sauce served with
roasted parsley puree, caramelized carrots and bimi broccoli
– 60 PLN –
Kaczka confit ( udko z piersią) podana z sosem
z porzeczki i czerwonego wina, gratin ziemniaczanym,
fasolką szparagową, puree z batata,
marynowaną gruszką oraz figą
Duck confit ( thigh with breast) served with currant
and red wine sauce, potato gratin, green beans,
puree of sweet potatoes, marinated pear and fig
–70 PLN –
DESERY
(DESSERTS)
Domowa szarlotka na ciepło
serwowana z gałką lodów waniliowych
Hot home-made apple pie served with a scoop
of vanilla ice-cream
–30 PLN –
Panna Cotta miętowa z macerowanymi
malinami i sorbetem malinowym
Mint panna cotta with macerated raspberries and raspberry sorbet
–32 PLN –
Lava Cake - gorące ciastko czekoladowe
z płynną czekoladą oraz z wiśniami
Lava Cake - hot chocolate cake with cherries
–35 PLN –
DZIECI TO LUBIĄ
(KIDS LIKE IT)
Tradycyjny domowy rosół
z kluseczkami oraz włoszczyzną
Traditional chicken soup
with vegetables
–20 PLN –
Polędwiczki z kurczaka w chrupkiej panierce
podane wraz z frytkami oraz surówką z marchewki
Chicken nuggest with french fries and carrot salad
–36 PLN –
Spaghetti bolognese z sosem pomidorowym
Spaghetti bolognese with tomato sauce
–36 PLN –
Lody ze świeżymi owocami oraz bitą śmietaną
Ice-cream with fresh fruits and whipped cream
–25 PLN –
Naleśniki z serem, owocami i bitą śmietaną
Pancakes with cheese, fruit and whipped cream
–30 PLN –
-