Menu

karta menu

 

PRZYSTAWKI

Tradycyjny śledź bałtycki
ułożony na ziołowej grzance z jogurtowym sosem
oraz dodatkiem jabłka i marynowanej cebulki


*******

Tatar z polędwicy wołowej
podany z dodatkiem drobno krojonej cebulki,
grzybów leśnych, ogórka kiszonego oraz jajkiem przepiórczym

 

*******

Roladka wegańska z tofu, ogórkiem,
szczypiorkiem i sałatą, zawinięta w papier ryżowy,
podana z sosem mango i granatem


********

Płatki marynowanej polędwicy wołowej
z macerowanymi kasztanami,
listkami grzybów, oliwkami i parmezanem
polane sosem musztardowo – miodowym

 

PRZYSTAWKI GORĄCE

Pierogi z mięsem okraszone kurkami, skwarkami i cebulką
lub
Delikatne pierożki z kapustą i grzybami.


********

Żabie udka w kukurydzianej panierce podane z sosem aioli,
concase pomidorowym oraz ryżem cytrynowym
 

*******

Mini burgery wołowe z bekonem, serem cheddar,
rukolą, świeżymi warzywami, bazyliowym pesto oraz frytkami

*******

Krewetki królewskie marynowane w czosnku
niedźwiedzim i imbirze, serwowane z chutney
z owoców mango oraz granatu

 

SAŁATKI 

Liście sałat podane z kozim serem, pastrami buraka
oraz orzechami pinii, ułożone na świeżych warzywach
i skropione jabłkowym winegretem

 

*******

Młode liście szpinaku w sosie aioli
z dodatkiem 
grzanek czosnkowych, chrupkich płatków boczku,
 
marynowanych gruszek oraz suszonych pomidorów
 

*******

Sałatka z plastrami świeżo pieczonego łososia, 
dodatkiem pomidorków koktajlowych, oliwek,
kaparów 
polanych sosem bazyliowym
i obsypanych czarnuszką

 

MAKARONY 

Penne z kawałkami kurczaka
w sosie pomidorowym
 z oliwkami, czosnkiem, szpinakiem, czerwona cebulą oraz cienkimi płatkami parmezanu
 

*******

Makaron farfalle z kawałkami grillowanych polędwiczek kaczych
w sosie borowikowym 
ze szczyptą dzikiego czosnku
 

*******

Tagliatelle z pieczonym łososiem,
szpinakiem, 
suszonymi pomidorami,
podany w cytrynowym sosie 

i obsypany różowym pieprzem oraz świeżym koprem

 

ZUPY 

Pachnący rosół z kury
z domowym 
makaronem oraz włoszczyzną
 

*******

Delikatna zupa cytrynowo - imbirowa z ryżem,
kawałkami kurczaka oraz nutą trawy cytrynowej
 

*******

Krem ze świeżych pomidorów
skropiony bazyliowym pesto
z dodatkiem sera feta i chipsów z bakłażana

 

*******

Tradycyjna zupa borowikowa aromatyzowana koperkiem,
podana z łazankami

 

DANIA RYBNE & WEGE

 

Łódeczka z pieczonej cukinii faszerowana warzywnym
ratatouille podlanym sosem pomidorowym,
wraz z kaszą kuskus oraz mixem świeżych sałat
 

*******

Duszony w białym winie łosoś serwowany
w sosie maślano – szafranowym, z ryżem,
warzywami oraz zielonymi szparagami
 

*******

Smażony filet z suma w sosie porowym, ułożony na młodych
ziemniakach z koperkiem i słodkiej marchewce z dodatkiem
gotowanego bobu oraz pieczonego raka podanego w całości

 

DANIA MIĘSNE

Kurczak z kostką i chrupką skórką,
nadziewany serem ricotta, szpinakiem
i suszonymi pomidorami, podany w sosie bazyliowym,
 
gotowanymi młodymi ziemniakami z rozmarynem
 
i bukietem świeżych warzyw

********

Tradycyjny polski kotlet schabowy z
gotowanymi ziemniakami posypanymi
świeżym koperkiem oraz z zasmażaną kapustą

*******

Polędwiczka wieprzowa marynowana w czosnku,
ułożona 
na wachlarzu z domowych placków ziemniaczanych
parmezanowym koszyczkiem, warzywami gotowanymi
i sosem z grzybów leśnych

*******

Kotleciki wołowe w sosie myśliwskim serwowane z kluskami
śląskimi z cebulką, domowym buraczkami podanymi
na ciepło oraz surówką z kiszonego ogórka i papryki
 

*******

Kaczka luzowana, pieczona z jabłkiem i pomarańczami,
podana z musem brzoskwiniowym, 
smażonymi kopytkami, pieczoną połówką
gruszki nadziewanej
borówką oraz
czerwoną kapustą z rodzynkami i żurawiną

 

 

DLA DZIECI 

Tradycyjny rosół z kury
z domowym makaronem oraz włoszczyzną
 

*******

Polędwiczki z kurczaka w chrupkiej panierce
 
podane wraz z frytkami oraz surówką

********

Klopsiki mięsne w sosie pomidorowym z ziemniakami
oraz surówką z marchewki

*******

Lody ze świeżymi owocami oraz bitą śmietaną

********

Naleśniki z serem, owocami i bitą śmietaną

 

DESERY 

Wybór sorbetów owocowych podanych z listkiem świeżej mięty
lub
pucharek lodowy z owocami i bitą śmietaną

*******

Domowa szarlotka na ciepło 
serwowana z gałką lodów waniliowych
 

*******

Gorące ciastko czekoladowe z wiśniami,
malinowym pudrem oraz lodami

*******

Torcik bezowo - lodowy
 
z owocowym sosem i bitą śmietaną