PRZYSTAWKI
Tradycyjny śledź bałtycki
ułożony na ziołowej grzance z jogurtowym sosem
oraz dodatkiem jabłka i marynowanej cebulki
*******
Tatar z polędwicy wołowej
podany z dodatkiem drobno krojonej cebulki,
grzybów leśnych, ogórka kiszonego oraz jajkiem przepiórczym
*******
Płatki marynowanej polędwicy wołowej
z macerowanymi kasztanami,
listkami grzybów, oliwkami i parmezanem
polane sosem musztardowo – miodowym
PRZYSTAWKI GORĄCE
Żabie udka w kukurydzianej panierce podane z sosem aioli,
concase pomidorowym oraz ryżem cytrynowym
*******
Delikatne pierogi z cielęciną okraszone kurkami,
smażoną cebulką oraz chrupiącymi skwarkami ze słoniny
*******
Krewetki królewskie marynowane w czosnku
niedźwiedzim i imbirze, serwowane z chutney
z owoców mango oraz granatu
SAŁATKI
Liście sałat ułożone na świeżych warzywach
podane z kozim serem, jajkiem w pierzynce,
chipsami z szynki parmeńskiej
i skropione jabłkowym winegretem
*******
Młode liście szpinaku w sosie aioli
z dodatkiem grzanek czosnkowych, chrupkich płatków boczku,
marynowanych gruszek oraz suszonych pomidorów
*******
Sałatka z plastrami świeżo pieczonego łososia,
dodatkiem pomidorków koktajlowych, oliwek,
kaparów polanych sosem bazyliowym
i obsypanych czarnuszką
MAKARONY
Penne z kawałkami kurczaka
w sosie pomidorowym z oliwkami, czosnkiem, szpinakiem, czerwona cebulą oraz cienkimi płatkami parmezanu
*******
Makaron farfalle z kawałkami grillowanych polędwiczek kaczych
w sosie borowikowym ze szczyptą dzikiego czosnku
*******
Tagliatelle z pieczonym łososiem,
szpinakiem, suszonymi pomidorami,
podany w cytrynowym sosie
i obsypany różowym pieprzem oraz świeżym koprem
ZUPY
Pachnący rosół z kury
z domowym makaronem oraz włoszczyzną
*******
Delikatna zupa cytrynowo - imbirowa z ryżem,
kawałkami kurczaka oraz nutą trawy cytrynowej
*******
Krem ze świeżych pomidorów
skropiony bazyliowym pesto
z dodatkiem sera feta i chipsów z bakłażana
*******
Consomme z grzybów leśnych aromatyzowane koprem,
podane z łazankami oraz łezką kwaśnej śmietany
DANIA RYBNE & WEGE
Łódeczka z pieczonej cukinii faszerowana warzywnym
ratatouille podlanym sosem pomidorowym,
wraz z kaszą kuskus oraz mixem świeżych sałat
*******
Duszony w białym winie łosoś serwowany
w sosie maślano – szafranowym, z ryżem,
warzywami oraz zielonymi szparagami
*******
Smażony filet z suma w sosie porowym, ułożony na młodych
ziemniakach z koperkiem i słodkiej marchewce z dodatkiem
gotowanego bobu oraz pieczonego raka podanego w całości
DANIA MIĘSNE
Kurczak z kostką i chrupką skórką,
nadziewany serem ricotta, szpinakiem
i suszonymi pomidorami, podany w sosie bazyliowym,
gotowanymi młodymi ziemniakami z rozmarynem
i bukietem świeżych warzyw
*******
Polędwiczka wieprzowa marynowana w czosnku,
ułożona na wachlarzu z domowych placków ziemniaczanych
z parmezanowym koszyczkiem, warzywami gotowanymi
i sosem z grzybów leśnych
*******
Kotleciki wołowe w sosie myśliwskim serwowane z kluskami
śląskimi z cebulką, domowym buraczkami podanymi
na ciepło oraz surówką z kiszonego ogórka i papryki
*******
Kaczka luzowana, pieczona z jabłkiem i pomarańczami,
podana z musem brzoskwiniowym,
smażonymi kopytkami, pieczoną połówką
gruszki nadziewanej borówką oraz
czerwoną kapustą z rodzynkami i żurawiną
DLA DZIECI
Tradycyjny rosół z kury
z domowym makaronem oraz włoszczyzną
*******
Polędwiczki z kurczaka w chrupkiej panierce
podane wraz z frytkami oraz surówką
*******
Lody ze świeżymi owocami oraz bitą śmietaną
DESERY
Wybór sorbetów owocowych
podanych z listkiem świeżej mięty i plastrami limonki
*******
Domowa szarlotka na ciepło
serwowana z gałką lodów waniliowych
*******
Torcik bezowo - lodowy
z owocowym sosem i bitą śmietaną